Kommande Event

*****

Jazzutflykt till Hannas House, Österlen, fullbokat

Onsdag den 12 juni, från Malmö Museer

Följ med på en rolig jazzutflykt till Hannas House på Österleden. Anna-Mia Barwe och Sven Wikström välkomnar oss med buffé och jazzorkestern Barwes Hot ´n Cool med bland andra Mårten Lundgren på trumpet och sång. Låtar från 30- och 40-talen med Hoagy Carmichael, Mills Brothers etc.

*****

Program hösten 2024

Slottskapellet

Fredag den 13 september

Dixieland-jazz har sitt ursprung i den musik som under 1910-talet uppstod ur ragtime och som blev New Orleans– och Chicago-stilarna på 1920-talet. De främsta företrädarna var Original Dixieland Jazz Band, Lu Watter’s Yerba Buena Jazz Band, Firehouse five + two och Jelly Roll Mortons olika ensembler.

Den traditionella sättningen för ett dixielandband är trumpet, trombon, klarinett, piano, banjo, bas och trummor. Idag kan begreppen Dixieland jazz, New Orleansjazz, revivaljazz och traditionell jazz/tradjazz ses som i det närmaste sammanfallande.

*****

Kansas City Stompers med Lady Lynette

Fredag den 27 september

Möte med Niels Abild, Lady Lynette och Roger Berg, vit klarinett i bakelit, härlig jazzröst och en vit trumset.

*****

Alf Green and his Soulmates

Fredag den 11 oktober

Bandet med basen på 30- och 40-talen, och framförallt gypsyjazz, swing och influenser från Sidney Bechet och Benny Goodman´s musik

Restaurangen erbjuder:

*****

Paul´s New Orleans Gang, feat Angela Strandberg

Fredag den 25 oktober

Paul’s New Orleans Gang vårdar ömt den ursprungliga tidiga jazzen och medlemmarna har livslång passion för att utöva densamma.

Genom familjen Strandbergs (Paul, Kiki och Angela) förmåga att spela olika instrument och göra arrangemang kan kvintettens musik varieras utöver det vanliga. De tre bidrar också med personliga sånginsatser.

Veteranerna Göran Holmberg och Christer Andersson borgar för ett stadigt och klangfullt komp och bjuder även de på en och annan soloinsats på banjo respektive tuba.

Angela Strandberg som spelar trumpet och washboard har fått ledigt från sin franska succéorkester Mama Shakers för att komma till sitt andra hemland och underhålla. Angela är bosatt i Frankrike sedan ett tiotal år tillbaka.

Även Kiki Desplat har en orkester i Frankrike, nämligen den helt feminina orkestern Certains L’aiment chaud som firar 40-årjubileum i år. Kiki är kornettist men trakterar även sitt första instrument som är piano. 

Paul Bocciolone Strandberg har som kornettist och arrangör varit grundare av och ledare för orkestrar som Scaniazz, The Absalon Orchestra, Hot House Jazzmen och Paul and his Gang. På senare år har han lagt till klarinetten bland sina favorit instrument.

Restaurangen erbjuder:

*****

Salongsorkestern

Fredag den 8 november

*****

Papa Pider´s Jazz Band

Fredag den 22 november

*****

Anna Pauline Sextett

Torsdag den 26 december

Restaurangen erbjuder:

*****