*****
Fredag den 13 oktober
Musikstart 19.30, insläpp från 18.30
Entré 250 kr, medlemmar betalar 150 kr
Bordsbokning ENDAST via mejl: jazzhothouse@gmail.com, tidigast 29 september
Anna Pauline är en jazzsångerska och låtskrivare som sjunger direkt från hjärtat. Född i Kalmar men uppväxt i Höganäs i en musikerfamilj med en far som är välkänd jazztrumpetare och en dansk mamma rotad i den danska musikskatten. Anna Pauline inspireras av Ella Fitzgerald, Anita O´Day, Peggy Lee, Doris Da, Marilyn Monroe och säkert många fler.
Restaurangen erbjuder:
*****
Fredag den 27 oktober
Musikstart 19.30, insläpp från 18.30
Entré 250 kr, medlemmar betalar 150 kr
Bordsbokning ENDAST via mejl: jazzhothouse@gmail.com, tidigast 13 oktober
Björn Ingelstam har gjort resan som många bara drömmer om. Från Ödåkra till New Orleans, New York, Köpenhamn via Paris, på turné genom världen med sin musik. Björn är en entertainer av rang och en respekterad musiker bland sina musikervänner.
Restaurangen erbjuder:
*****
Fredag den 10 november
Musikstart 19.30, insläpp från 18.30
Entré 250 kr, medlemmar betalar 150 kr
Bordsbokning ENDAST via mejl: jazzhothouse@gmail.com, tidigast 27 oktober
Salongsorkestern är ett storband med stråkar och vokaltrio som spelar genuin ballroom-jazz från 1925-1945. Repertoaren, merparten originalarrangemnag, är hämtad från den europeiska och amerikanska populärmusiken, från rena jazznummer till pilsnerschlager.
Restaurangen erbjuder:
*****
Fredag den 24 november
Musikstart 19.30, insläpp från 18.30
Entré 250 kr, medlemmar betalar 150 kr
Bordsbokning ENDAST via mejl: jazzhothouse@gmail.com, tidigast 10 november
The Swing Street Orchestra tar er med till New Yorks nöjeskvarter under det glada tjugotalet – The Jazz Age! Speakeasy-krogen i Harlem där de håller till har snabbt blivit en tummelplats för hepcats, swingpjattar och hipsters som alla förförts av den nya, ultramodärna jazzmusiken. Under ledning av radarparet Jazzy Jerry och Sassy Sally tas ni med på en tidsresa till en svunnen tid, fylld av lönnkrogar, gangsters, dansande på borden och inte minst sprudlande tjugotalsjazz!
Restaurangen erbjuder:
*****
TISDAG den 26 december
Endast för medlemmar i Föreningen Hot House
*****
*****
*****
*****
Norbert Susemihls Joyful Gumbo är en internationell, Skandinaviskt baserat jazzband med hög musikalisk kvalitet, musikalitet och känsla för musiken. Sextetten består av några av Europas bästa jazzmusiker på deras respektive instrument.
*****
*****
Swing très bien Extravaganza” är ett rutinerat band som startade som trio 2005. Bandet spelar bland annat medryckande swing och jazzgitarristen Jean ”Django” Reinhardts låtar.
*****
*****
Southern Syncopaters har sedan 1987 försökt återskapa ’Hot Jazz from the Roaring 20’s, som är en blandning av mycket välskrivna arrangemang av populära låtar och jazzens anda med improviserade solon. Strategin har varit att inte direkt kopiera gamla inspelningar, det finns ingen chans att bli lika bra som originalet ändå, utan genom att använda exakt samma lagerarrangemang som användes av Coon-Sanders, Fletcher Henderson, King Oliver och många fler. Och precis som de gjorde, använd sina egna arrangemang som grund och krydda dem sedan med egna solon, sångrefränger och några glada visuella effekter som tyvärr inte kan återges av en ljud-CD. Det har varit ett långt och tufft arbete att få tag på dessa gamla originalarrangemang, men tack vare en del kontakter och turnéer till jazzfestivaler både i Sverige och även till USA börjar samlingen av lagerarrangemang nu bli ganska omfattande.
Southern Syncopaters har kanske inte mycket mer än namnet gemensamt med Will Marion Cooks Southern Syncopated Orchestra, som turnerade i Europa 1919; Men ändå har detta nutida band vissa anspråk på namnet. Även om dess hem är i Sverige i norra delen av Europa, ur ett lokalt perspektiv, är det verkligen ett sydligt band, eftersom dess medlemmar kommer från Lund &; Malmö i sydligaste Sverige – och musiken är verkligen synkoperad! Southern Syncopaters är ett klassiskt tiomanna storband. Alla medlemmar är amatörmusiker (ingenjörer, ekonomer, studenter etc), men har gemensamt ett stort intresse för 20-talets välarrangerade heta synkoperade jazz. Bandets liveframträdanden är gjorda i andan av de glada dagarna på 1920-talet, med alla musiker klädda i flashiga middagsjackor och med låten framförd av några av musikerna i en mässingsbelagd, trattformad, batteridriven förstärkare för att återskapa det typiska ljudet. Southern Syncopaters anses också vara ett ungdomligt och glatt band, så det var ingen slump att släppet av bandets första CD 1994 hette Happy Pal Stomp. Southern Syncopaters andra CD ”Feelin’ No Pain” släpptes i slutet av 1999. Så tveka inte. Få en (eller två) av våra CD-skivor! Sätt på musiken! Slappa! Dröm att du är tillbaka i det glada 20-talet! Lyssna på det coola bandet som spelar glada synkoperade rytmer! Kanske till och med ta några vågade Charleston-danssteg? Njuta! Southern Syncopaters garanterar att du kommer att känna ingen smärta.
*****