2015.05.08 Olof Karlén med Vänner

Beatrice Sandell, sång
Hans Ingelstam, trombon
Sven-Erik Lundeqvist, piano
CO Strandh, trummor
Olof Karlén, bandledare och bas

Svängig Swing
Jazzklubben Hot House gästades fredag 8 maj av Olof Karlén med vänner. Olof hade råkat trycka på knappen ”Bekräfta vän”, på Facebook, varvid orkestern förstärkts med Hans Ingelstam på drag-isär-och-skjut-ihop trumpet. Initierade påstod att det var en dragbasun.
Publiken blev något nervös när det inledningsvis förklarades att musikerna inte övat. Många drog därför en lättnandes suck när man förtydligade till ”inte övat ihop”.
Repertoaren bestod till stora delar av välkända swingnummer och publiken hade svårt att sitta still vilket ledde till en viss trängsel på golvet för spontan dans. Sångerskan Beatrice Sandell bidrog, bl a med scatsång till att musiken blev varierad. Imponerande var också att hon kunde också en text till Autumn Leaves på franska (tror jag att det var). Pianisten Sven Erik Lundeqvist hade ett antal fina solon, kanske med It don´t mean a thing… som höjd punkt. Olof Karlén på bas och Carl-Otto Strand på trummor bidrog med den stadiga rytmiska bakgrund som krävdes. Carl-Otto fick också ett antal fyratakters solon som han förvaltade på ett fint sätt. Olof, å sin sida, hade flera melodiska bassolon bl a i End of a beautiful friendship.
Efter The Nearness of you lämnade vi stjärnmusikerna för att skåda himlastjärnorna.
Nu när orkestern övat tillsammans måste den vid nästa framträdande fylla ännu högre ställda krav. / Anders Borglin, gästjazzskribent

Hans Ingelstam, C-O Strandh, Beatrice Sandell, Olof Karlén och Sven-Erik Lundeqvist

Share