2015.09.11 Double O´Seven

Bela Reller, trombon, sång och elbas
Leif Blunck, trumpet
Lasse Ström, tenorsax och klarinett
Bo Werholt, sång och banjo
Bengt Ahlcrona, piano
Magnus Jonsson, kontrabas och accordeon
Thomas Ahldin, trummor

Säsongsinledningen för Hot House brukar vara en mycket populär tillställning, så även denna gång.  Det kändes att det fanns en förväntan i den fullsatta lokalen inför kvällens band. Double O´Seven infriade förväntningarna med god marginal och har definitivt sin publik.

Klassiska swingstandards blandades med franska chansoner och sånger på danska. Här fanns också lite gospelinslag mellan varven. Man känner sin publik och vet vad den gillar.

Bo Werholt med sin säkra sång och fina banjospel var väl samkörd med Bela Rellers underhållande danska texter. Bo kom speciellt till sin rätt redan i första set i välkända ”All of Me” där han visade vilken god entertainer han är.

I avdelningen för franska chansoner axlade Magnus Jonsson sitt accordeon och lämnade bastonerna till Bela Reller. Magnus som är duktig på sitt instrument presenterade tillsammans med Werholt ”La vie en rose” och fina ”C´est si bon” . Lasse Ström hade här möjlighet att blomma ut med sin säkra instrumenthantering. Låtvalet ledde tankarna till Trenêt och Piaf. ”C´est magnifique” var en annan känd melodi som exekverades under kvällen.

Trummisen Thomas Ahldin var en ny bekantskap.  Direkt hemkommen från några veckors turné i USA hade han fortfarande jetlag enligt egen utsago. Kanske svängde det extra på grund av detta…

En av Bo Werholts favoriter är ”Autumn Leaves” och den kom lite senare under kvällen med fransk och engelsk text. Man hör influensen från Sinatra i Werholts frasering. Ett härligt gung som man vill höra mera av. Magnus Jonsson backade upp fint med sitt accordeon.

”Ain´t  She Sweet” inledde ett litet medley som övergick i ”Has Anybody Seen My Gal?”. Kvällens vikarie på träblås Lasse Ström såg lite frågande ut när melodin skiftade till nästa låt i medlyt.  Lasse fann sig som vanligt snabbt och levererade som vanligt säkra och fina insatser.

I rask takt följde sedan ”Dinah” och klassiska ”When You´re Smiling” följt av ”After You´ve Gone” och Hello Dolly”. I ”Ovan där” fick man möjlighet att visa upp lite gospelkunnande samt så småningom fina Armstronginfluerade ”What a Wonderful World”.

Publiken på Tuppen den här kvällen kände sig säkert helnöjda med det svängiga och medryckande bandet Double O´Seven. Höstens Hot Housekvällar är nu uppstartade och nästa band är Amiralens Storband. Då skriver vi 25 september. / Olof Karlén

Bo Werholt och Bengt Ahlcrona

Thomas Ahldin och Magnus Jonsson

Bela Reller och Leif Blunck

Bengt Ahlscrona

Bela Reller, Leif Blunck och Lasse Ström

Säsongens första klubbkväll startades med ”pausmusik”.  Bob Stalin piano, Olof Karlén bas och Dennis Johnsson gitarr underhöll oss under pauserna.  Tack killar, så vill vi gärna ha även i fortsättningen./Liisi Nordström

Share