2016.02.05 New Or´Nielsen Hot Six, Dk

Norbert Susemihl, trumpet och sång
Per Östergaard, klarinett
Jens Holmegaard, trombon
Ole Nielsen, banjo och bandledare
Leif Bjergborg, gitarr och sång
Henrik Rosenvinge, bas

Det kändes lite som vår i luften denna kväll trots att kriterierna för vår inte är uppnådda än. Inne på Tuppen var det definitivt vår och med kvällens danska band New Or´Nielsens Hot Six så kom värmen direkt. Bandet är en ny bekantskap för Hot house publik men en mycket positiv sådan. Riktigt fin och svängig dixieland  när den är som bäst. Bandet kommer från Vordingborg på Sydsjälland och har där Café Einstein som sin hemmabas. Bandet upptäcktes av Mike von Haven , medlem i vår förening. Han förmedlade kontakten och bandet blev så småningom bokat för spelning på Tuppen. En oturlig sak som tyvärr drabbade bandet var en parkeringsbot som en nitisk P-vakt levererade utanför Tuppen. Detta förmörkade dock inte kvällen för bandet.

Bandet imponerade med sin fina publikkontakt, sånginsatser från flertalet i orkestern och ett svängigt och väl sammanhållet komp. Kombinationen banjo och gitarr kändes mycket bra och gav fin spänst åt rytmen och tydlighet åt harmoniken.

Dansgolvet fylldes snabbt när bandet la ut med ”Peggy O´Neal” som raskt följdes av ” Dans les rues d Ántibes”. Välkända ”On the Sunny Side of the Street” spelades som vanligt i C-dur på ett övertygande sätt.  I rask takt avverkades därefter ”Too busy”, ”I want a little Girl to call my own” , “A´int She Sweet”.

Snabbt blev dansgolvet riktigt fullt men hot house dansanta publik navigerade som vanligt skickligt utan störande kollisioner.

Ljudanläggningen hade för kvällen begåvats med en extra lång kabel mellan scen och mixerbord. Detta gav möjlighet till betydligt enklare justering och balansering av ljudbilden. Dessutom fungerade Tuppens PA-anläggning i symbios med hot house egen PA kvällen till ära. Totalt 6 högtalare för publiken, vilket gav betydligt bättre ljudspridning. Hoppas att det uppskattades.  Jag noterade efter första set i mina anteckningar ”Ett riktigt bra band !!!”.

En kort paus följde innan det var dags för nästa set. Välkända ” Keepin´ out of Mischief” startade setet följt av bl.a ”Shine” och ” Christopher Columbus” Fina insatser rakt över men speciellt märktes rutinerade trumpetaren Norbert Susemihl som dessutom levererade mycket fina sånginsatser. Kapellmästaren Ole Nielsen har verkligen lyckats få ihop en välfungerande orkester.

I ”Papa De-Da-Da ”och Leo Mathisens  ”De 24 rövarna” fick bandet visa sin humoristiska sida.    Vackra ”Memories of You” följde sedan. ”Sheik of Araby” syftade enligt bandet på förorten Araby i Växjö. Tydligen hade bandet något förflutet där som jag missade.

Ny paus och kort vila för bandet. Lite vemodiga ”Black and Blue” inledde sista setet tätt åtföljt av ”Buddys Habit” med solo på ett lite udda leksaksinstrument.  Trots vissa problem med intonationen gick det bra. Ingen dixielandkväll utan kända ” Do you know what it means to miss New Orleans”.  Så även denna kväll innan vi slutligen uppmanades att ”Get Out of Here and Go on Home” vilket kändes precis lagom.  Föreningen har här hittat en verkligt fint dixielandband som definitivt bör få komma tillbaka, förhoppningsvis utan irriterande uppmärksamhet från Malmös P-vakter. /Olof Karlén

Share