2017.02.24 Nils Bondesson Band

Repertoaren består av New Orleans-musik, klassisk jazz såväl som blues.  Från karibiskt till rock´n roll? Denna stilbredd är typisk för bandet, men också för smältdegeln New Orleans. Och Bondessons band gör denna musik på sitt eget vis, gör den till sin.  Kiki Desplats fina kornett ger den genuina New Orleans-känslan och är viktig för bandet. Bondesson själv färgade med sitt bluesiga pianospel och ledde orkestern med snygg och övertygande sång.
Bandets trumslagare, den virtuose och finurlige Bo Håkansson, bjuder på många härliga solon. Tillsammans med svängige basisten Anders Lorentzi och saxofonisten Torbjörn Righard erbjuder han en fast grund för orkestern, men också en mängd oväntade infall och utflykter.

Nils Bondesson, piano och sång
Marie Christine ”Kiki” Desplat, kornett
Torbjörn Righard, saxofon
Anders Lorentzi, bas
Bo Håkansson trummor

 

 

Share