2017.04.24 Anna-Mia Barwe

Våren 2016 kände jag att det var dags att börja sjunga på allvar igen. Men jag ville jobba med något nytt och gav mig ut i Malmös jazzvärld för att se vad som var på gång. Jag stötte på många, för mig nya musiker som höll hög standard. Malmö sjuder av fantastisk musik så mycket snart hittade vad jag sökte …

Svempa – Sven Erik Lundeqvist verkade vara navet i väldigt många orkestrar ute på stan och jag nästan hoppade av glädje när jag hörde honom lira. Han behärskar med teknik, känsla och närvaro till fullo allt från traditionell swing till hard bop och ballader. Och han ser ut att ha så fruktansvärt roligt när han lirar.

Med sig den där gången hade Svempa en trummis som gjorde starkt intryck på mig. Nej, inte BARA för att han verkligen kunde lira tyst – något som jag gissar fler sångare uppskattar – Hannes Olbers är ett svängande geni. Det går inte att sitta still.

Och så den sista guldklimpen David Andersson som jag spelade med första gången för ungefär fem år och ända sedan dess har velat spela med igen.  David förstår melodi och hans kontrabas har en otroligt vacker akustisk ton. Och så svänger han så gudaskönt. David och Hannes är tillsammans The Perfect Match.

Så. Valda pärlor från jazzens historia framförda med kärlek och rejält sväng.

Anna-Mia Barwe, sång
Sven Erik Lundeqvist, piano
David Andersson, kontrabas
Hannes Olbers, trummor

Anna-Mia Barwe Band

Hannes Olbers

David Andersson

Sven-Erik Lundeqvist

Anna-Mia Barwe

 

Share