2017.05.19 ”Hot House Ung Jazzmusiker” stipendium Cornelia Nilsson

Cornelia Nilsson Hot House-Stipendiat

Cornelia Nilsson, en 24-årige tjej som började trumma på allt redan innan hon kunde gå har fått Hot House Ungdomsstipendium i år.

Cornelia började ta trumlektioner som 8-åring vid Studiefrämjandet i Lund. Hon berättar:
”Under tonårens första hälft dominerade ska- och reggaemusiken med bandet Elleska. Under gymnasieåren öppnades mina öron för improvisationsmusiken, inte minst genom jazzklubben Underground’s födelse i min hemstad Lund.

Efter studenten studerade jag ett år på jazzlinjen vid S:t Sigfrids folkhögskola, och efter det två år vid Skurups folkhögskola och sedan två år på improvisationsmusikerutbildningen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.”

Just nu bor Cornelia Nilsson i Köpenhamn som är basen för hennes spelande, som hon just kunnat återuppta efter att ha skadat vänsterarmen i samband med en bilolycka.
Cornelia spelar med många välkända musiker i Köpenhamn. Som Gabor Bolla, Jacob Artved, Calle Brickman, Felix Moseholm, Jesper Løvdal, för att nämna några. Har även spelat med namn som Karl-Martin Almqvist, Magnus Broo, Krister Andersson, Maria Faust, Nina de Heney, Harald Svensson, Roland Keijser, Ellekari Sander, Adam Forkelid, Bernt Rosengren, Tomas Franck, Daniel Franck, George Garzone m.fl.

Cornelia spelar också med pianisten Sven-Erik Lundeqvist. Tillsammans med honom har hon gjort en inspelning med saxofonisten Fredric Carlquist nere i hans studio i Sitges i Spanien.. Gå in på Youtube och lyssna på Limehouse Blues, som hon och Svempa också spelade vid stipendieutelningen på Tuppen då ordföranden Liisi Nordström delade ut stipendiet. / Peter Kastensson

Limehouse Blues:
https://youtu.be/86AhApWwPx4

Liisi Nordström och Cornelia Nilsson

Sven-Erik Lundeqvist och Cornelia Nilsson Foto: Stefan Nilsson

Share