2017.10.06 Alf EverGreen Band

Alf Green trummor, sång
Anders Frostin, violin, munspel, sång
Håkan Persson , bas, sång
Martin Grane, piano
Håkan Ekvall saxar, klarinett, sång
Torsten Nordstrand, dragspel

Dags igen för Alf Evergreen Band att beträda scenen. Som vanligt ett band med många överraskningar och goda kvalitéer. Alf, som enligt egen utsago helst sjunger, driver sitt band framför sig med glada tillrop och fina sånginsatser. Bandet levererade i sitt första set den kända ” Blue Monk”, ett val från den lite modernare jazzrepertoaren. Inga problen för Evergreenarna. Bandet visade på stor bredd under hela kvällen där bl.a. Håkan Persson fick excellera i den svåra konsten att sjunga och spela kontrabas samtidigt. Håkan, van multimusiker, klarade detta utan problem. Han har dessutom en fin sångröst så vi hoppas på mera av den varan. Anders Frostin, under kvällen lanserad som Hot house ordförande Liisi Nordströms absoluta favorit, varierade sitt drivna fiolspel med ett trevligt inpass på munspel.

Håkan Ekvall med sin omfattande instrumentuppsättning, har en fin känsla för vilket träblåsinstrument som passar för stunden. Spelet är som vanligt säkert och varierat.  Man märker att han trivs tillsammans med den ekvilibristiske Frostin. Samspelet är på topp dem emellan med många inspirerande musikaliska inpass.

I ”Tico Tico” som syftar på en liten fågel, fick Torsten Nordstrand möjlighet att komma till tals musikalist. Torsten är verkligt driven på dragspel och inga knappar i bas eller diskant är honom främmande. Senare under kvällen fick Torsten och Anders blomma ut i ” Csárdás” av Monti, ett paradnummer för fiol där fingerfärdigheten ställs på svåra prov. Herrarna klarade detta galant till publikens stora förtjusning. Bandet kompade föredömligt och fick det hela att svänga fint trots att detta inte är en typisk jazzkomposition. Låtar som förtjänar att nämnas var ”Two Happy People” och ” Buona Sera Signorina”. Den sistnämnda med övertygande sång av Alf Green. ” Bye Bye Blackbird” framfördes svängigt och övertygande. Martin Grane på keyboard gjorde här fina insatser.

Mera från godispåsen, vad sägs om ” Out of Nowhere” och den kända storbandslåten ” Four Brothers” följt av ” Take The A´Train” och ” East of the Sun”. Publiken gillade verkligen bandet och den öppna platsen framför scenen var flitigt frekventerad av danspar med vågad och varierad benföring.

Liisi tackade bandet för en trevlig kväll och Alf Evergreen Band kontrade med att som avslutningsnummer leverera ” Shake of Araby” till mångas stora uppskattning. Som vanligt en trevlig kväll på Tuppen och ett band som säkert kommer tillbaka med nya spännande låtar och arrangemang. / Olof Karlén

 

Share