2018.03.09 Favoritkapellet

Sara Ahlcrona, sång
Ulf Darinder, trombon
Bengt Ahlcrona, vibrafon
Dan ”Gisen” Malmquist, klarinett
Erik Berndalen, trumpet
Dennis Johnsson, gitarr
Karl-Åke Kronqvist, bas
Roger Berg, trummor

Den gråtrista marskvällen fick en ljus och varm inramning på Tuppen. Favoritkapellet bjöd på vintagejazz av ädla årgångar, musik skriven mellan 1917 och 1940. Publiken kunde glädjas åt och dansa till evergreens som Rose Room, Shine, Rosetta, Embraceble You, On The Sunny Side of The Street och många andra. Bob Stalin presenterade musiken på ett kunnigt och trivsamt sätt. Sara Ahlcrona sjöng underbart fint, rent och med en eminent harmoniuppfattning i t.ex Pennies From Heaven, Mean To Me och Don´t Get Around Much Anymore. Roger Berg var som vanligt primus motor i kompsektionen tillsammans med Karl-Åke Kronqvist på bas. Det är alltid en sällsam upplevelse att lyssna till ”Gisen” Malmqvists vackra och blåtonade klarinett. Erik Berndalen bjöd på omväxlande bitskt och lyriskt trumpetspel, Bob Stalin sviker aldrig med sitt fina stridepiano t.ex i Exactly Like You och lady Be Good. Bengt Ahlcrona spelade flera pricksäkra soli på vibrafon och dessutom gladdes vi åt Dennis Johnssons swinggitarr och Ulf Darinders trombone, eller ”kasablära”, som instrumentet kallas på skånska.. Det var livligt på dansgolvet och roligt att se alla dessa ”hoofers” som generöst bjöd på olika dansstilar. Allt som allt en härlig kväll med en varm, trivsam och familjär atmosfär.  / Sven-Erik Palmbring

Share