2018.08.09 ”Istället för Malmöfestival” Mama Shakers och Henning Munk & Plumperne med Birgitte Soojin

Det kändes nästan som midnatt i Paris och en lustfylld promenad på Champs Elysees. Ett fullsatt Viktoria kunde på torsdaskvällen njuta av Mama Shakers från Paris, anförda av Malmöfödda Angela Strandberg. Det var varmt och så skall det väl vara när man bjuds på hot jazz av finaste märke. Uttrycksfullt och med en totalt medryckande känsla spelades knorriga arrangemang med gallisk esprit och fullödig inspiration. Repertoaren bjöd på klassiker man numera sällan hör i liveformat: Happy Feet, Candy Lips, Shine On Harvest Moon och Big Bill Broonzy´s bluesmanifest: Diggin My Potatoes. Det blev helt enkel en succé pyramidal och livet en fest.

Henning Munks ”Plumpar” hade den lite otacksamma uppgiften att komma bakefter. I bandet finns den danske jazzlegenden Ole ”Fessor” Lindgren. Bandet kämpade på med en rad fina evergreens och inte minst gladdes vi åt den koreanska norskan Brigitte Soojin. On The Sunny Side of the Street kändes verkligen som ett självklart val. Soojin skulle egentligen bli präst, men ”Herrens vägar är sannerligen outgrundliga”!. / Sven-Erik Palmbring

Medarrangör:

musik_i_syd_logo_pos

Happy Feet – Cab Colloway 1930

Video: 2018.08.09 Mama Shakers 1

Video: 2018.08.09 Mama Shakers 2

What A Wunderful World – George Davi Weiss och Bob thiele 1967

Video: 2018.08.09 Henning Munk & Plumperne med Birgitte Soojin

Video: 2018.08.09 Henning Munk & Plumperne

 

Liisi Nordström önskade alla välkomna till Hot House jazzkväll  ”I stället för Malmöfestival” på Victoriateatern.  Kvällens fotograf var Ulf Malmgren.  Tack!

Mama Shakers

Henning munk & Plumperne med Birgitte Soojin

Henning Munk Plum och Ole Fessor Lindgreen

Ole Fessor Lindgreen och Birgitte Soojin

Björn Ekman och Henning Toxvaerd

Henning Toxvaerd

Marc Davis och Birgitte Soojin

Birgitte Soojin

Share