2020.11.13 Sheila Collier & Lasse Karlsson Band

  • Sheila Collier, sång
  • Lasse Karlsson, saxofon, klarinett och sång
  • Martin Landgren, piano och dragspel
  • Anders Rudnert, bas
  • Roger Berg, trummor

Hot House 17/11 2020

I fredagskväll hade 28 (corona) gäster mött upp på Wega och Hot House för att höra Sheila Collier (sång) och Lasse Karlsson (saxofon, klarinett och sång) band från Helsingborg.  Från Helsingborg även Martin Landgren (piano och dragspel). Kompet ”lokalt” dvs husbasisten Anders Rudnert och bigband Maestron Roger Berg på trummor.

Vi fick höra Sheila som var i god form och verkade stortrivas sjunga bluesnummer som ”Down Hearted Blues” (Bessie Smith), ”Back in Your Own backyard” (bl.a.Billie Holliday 1937), gospelnummer ”My Journey to the Sky” och pophiten ”Streets of London” som med Landgrens pianosolo med hjälp av Rudnerts och Bergs assistans fick en sydafrikansk touch à la Dollarbrand innan allsång avslutade.  Med Martins dragspel fick vi höra Sheila sjunga ”La Vie en Rose” (Edith Piaff) och även här allsång påhejad av Sheila.  Fin sång i Gershwins ”My Ship” med Martins melodiska pianospel igen.

Lasse Karlsson glänste med sin klarinett i ”Jersey Bounce” . ”Creole Jazz”, ” Sweet Georgia Brown”, ”Tishomingo Blues”.  Roger Berg som spelade mycket lyhört hela kvällen swing, shuffle, latin mm fick komma loss i ” Sweet Georgia Brown” underbart ”bigband” trumsolo deluxe.

En request beviljades med ”Just a Closer Walk with thee” i friskt shuffle tempo. Också ”nytänkt”. Det var nog här Lasse efter letande hittade sitt munspel och lade på extra bluesfeeling.  Anders Rudnert skötte som alltid basspel ypperligt och bidrog även med några bra solon som helhet friskt, svängigt, varierat och kul program med mångsidiga musiker som inte bara spelar samtidigt utan samspelar fria från en massa klichéer. Det tackar vi för! / Björn Ekman, gästskribent

Sheila Collier & Lasse Karlsson Band
Lasse Karlsson o Sheila Collier
Martin Landgren
Anders Rudnert
Roger Berg
Martin Landgren
Roger Berg
Share