2022.03.11 Henning Munk & Plumperne

Henning Munk Plum
Morten Hertz
Håkan Ekvall
Björn Ekman
Björn Otto Hansen
Bjarne Christensen
Alf Green


ÄNTLIGEN så var dom tillbaks = Henning Munk & Plumperne på Restaurang Wega i Malmö. 

Enligt Liişi så var det FULLT HUS pga. av man hade ”pressat in” så många som möjligt.  Jag och Eva hade tillsammans med Håkan Ekvall, tack och lov, bokat bord i tidigt  skede. 

Det är ALLTID en fröjd att lyssna till bandets härliga repertoar och till hur dom tolkar det hela på ett UNDERBART svängigt glatt sätt. Man spelar gärna en hel del ifrån Sidney Bechets repertoar – NATURLIGTVIS mycket beroende på Hennings FANTASTISKA Sopransaxspel och därtill väldigt gött swing i kompet. 

Man lägger ut med en instrumental tolkning av Promenade aux Champs Elysee’s för att direkt därefter bjuda publiken på en fransksjungande Björn Ekman i Roses of Piccardy. 

Det mixas trevligt mellan instrumentalt och vokalt utförande och melodi nr 3 i första set blir Snake Rag och därefter West End Blues med framträdande av Morten på trombon samt Henning själv. Återigen visar Björn sina franskkunskaper genom att sjunga Cést Magnifique till bandets ljuvliga uppbackning. En kärlekssång från Egypten, Love song of the Nile blir följande melodi som klingar ut i högtalarna. Som avslutning på första set bjuds publiken på en instrumentalare med titeln Perdido Street Stomp. 

NU kommer första Pausen och efter cirka 20 minuter så startar man andra set med en klassiker, At a Georgia Camp Meeting.  Oväntat men UNDERBART kommer en av mina favoriter.  En dansk instrumentaltolkning av Olle Adolphsons MYCKET Välkända och Multitolkade Trubbel i Bossa Novarytm!!

Nu har Håkan Ekvall biträdet ”Scenen” med sitt Fantastiskt melodiösa Saxofonspel. Han visar upp sina kunskaper med solon i bl.a. kommande Kärleksmelodi som heter La vie en Rose. 

Efter dessa romantiska tongångar så tar Björn tag i sångmikrofon och ler brett i Smiles. Härefter återvänder vi till Frankrike för att lyssna på goa solon i Si tu voi ma Mere’, vilket ju betyder på Svenska ”Om du ser min Mamma”.   Andra set avslutas med en härlig Calypso med sång i ”Why don’t you go down to New Orleans” PAUS!!!!!!!!

Efter en välförtjänt PAUS så får Jag = Alf, Chansen att sitta in bakom trummorna och inleda tredje set. Björn han låter sin stämma flöda ut i Välkända ”Swanee River”.Därefter så skall Morten få visa sina underbara talanger i ett trombonsolo i Orys Creole Trombone – HELT FANTASTISKT tolkat. Nu börjar vi närma oss AVSLUTNINGEN på denna KANONKVÄLL. 

Björn tar tag i sångmikrofonen och bjuder åter igen på sina språkkunskaper.. Denna gång på Danska i Nyboders Pris för att direkt därefter gå över till engelska i en Countrytolkning av Cold, Cold Heart. 

Näst sist på kvällen så får publiken Njuta av en instrumentalare i Fishermans, tror JAG att den heter.. Jag hade skrivit lite slarvigt!?!?

Petite Fleur blir den som vi tar med oss hem. /Alf Forslund Green

Henning Munk & Plumperne
Henning Munk Plum
Björn Otto Hansen, Morten Hertz, Bjarne Christensen och Björn Ekman
Morten Hertz och Bjarne Christensen
Björn Ekman
Morten Hertz och Bjarne Christensen
Björn Otto Hansen och Bjarne Christensen
Björn Otto Hansen
Kvällens gäst: Håkan Ekvall
Morten Hertz, Håkan Ekvall och Björn Ekman
Share