2015.01.16 Anna-Mia Barwe Band

Ännu en ”happy jazz-evening” med massor av folk på Tuppen. Medlemmarna tycks verkligen anamma musikutbudet. Där Anna-Mia Barwe och hennes band har en given plats bland favoriterna.
Ett oerhört kompetent och samspelt band med oförliknelige Sven Bjerstedt på pianot, Per Ekman kontrabas och Jerker Heijkenskjöld på trummor hade den här kvällen kompletterats med Dan ”Gisen” Malmqvist på både klarinett.
Sven Bjerstedt är ju också mannen bakom förskånskningen av Anna-Mias två CD ”Jazz po skånska” och ”De’ e’ tjarrlek” och Anna-Mia startade direkt på högsta växel med Svitt, Jordi å Brun, det vill säga Sweet Georgia Brown. Sedan kom låtarna på ett pärlband som De’ e’ tjarrlek (That’s Amore), Daj nä! (Dinah), Enskild svit (Ain’t She Sweet). Men också George Shearings fina Lullaby of Birdland med Gisen och hans basklarinett, Chaplins Smile, Stardust inte att förglömma och så hoppade klarinettisten Bosse Nilsson in i ett par låtar, bl a Bei Mir Bist Du Schein.
Det svängde rejält om kvällen, inte minst när Anna-Mia bjöd på scatsong i bl a Dinah. Man gick glad hem! / Peter Kastensson

Anna-Mia Barwe, sång
Dan ”Gisen” Malmqvist, klarinett
Bo Nilsson, klarinett
Sven Bjerstedt, piano
Jerker Heijkenssköld, trummor

Jerker Heíjkenskjöld och Per Ekman

 

Dan ”Gisen” Malmqvist

 

 

Share