2015.03.13 Alf Evergreen Band

Alf Green trummor, sång
Anders Frostin, violin, munspel och sång
Håkan Persson, bas och sång
Martin Grane, piano
Håkan Ekvall saxar, klarinett och sång

Ett rutinerat band besökte Tuppen och Hot house denna fina vårkväll. Bandet satsar verkligen på att underhålla sin publik vilket snabbt visade sig i ett fullt dansgolv. Ett bra val av Hot house bokningsansvarige Liisi Nordström.

Fina dansanta låtar som” Thore goes my heart” och ”Whispering” inledde kvällen. Frostins säkra fiolspel kompletterades snart med munspel av hög och oväntad kvalité.

Ekvall fick snart möjlighet att visa sin mångsidighet och varierade de olika träblåsinstrumenten med sedvanlig bravur. Dessutom exekverades en hel del obligatspel som fyllde fint bakom respektive sångsolist.

Alf Green ledde som vanligt bandet med säker hand och småpratade med publiken för att hålla stämningen uppe. I den välkända ”On the sunnys side of the street” fick Alf Green, via en finurlig svensk text, möjlighet att ta ut svängarna ordentligt.

Kvällens överraskning bjöd bassisten Håkan Persson på som till vardags brukar traktera trummor alternativt trombon. Hans kontrabas gav ett fint rytmiskt stöd som i vissa mer latininfluerade nummer ersattes med elbas. Dessutom bjöd Håkan Persson på en sånglåt till eget baskomp, spännande!

Att orkestern uppträdde i smoking förstärkte intrycket av professionalitet. Dessutom hade några av bandmedlemmarna inköpt sina djärva tvåfärgade skor i Harlem, en kul detalj.

I ” Exactly like you” fick Martin Grane goda möjligheter att visa på ett rytmiskt och inspirerande pianospel där ackorden gav ett proffsigt stöd åt respektive solist. Frostin medverkar som vanligt med fina inpass.

”Stardust” av Hoagy Carmichael följde därefter. Ekvall börjar och ansätter tonen i den inledande versen. Frostin tar över och presenterar sedan melodin. Verkligt snyggt.  Därefter följde låtar som ”It´s a sin to tell a lie” och ”Side by side”, dät Frostin och Ekvall visade på fin stämsång.

”East of the sun” och välkända ”Autumn leaves” sjungen med fransk text av Alf Green,  levererades med övertygande proffsighet. Setet avslutades med ”Nobody´s  sweethart” .

Åter efter pausen levererades melodier som” Dream a little dream” och välkända och alltid lika uppskattade ”All of me”. Igenkänningseffekten ledde till ett snabbt överfyllt dansgolv.

Bandet visade återigen sin bredd i fina ”Stars fell on Alabama” med Alf Green på sång. Därefter följde ”Diana” med inspirerande stämsång av Frostin.

”Love” och ” What a difference a day made” följde därefter. Den senare var nog kvällen mest latininspirareade sång. Hot house dansanta publik var med i svängarna och den avancerade rytmen vållade inte några synliga problem. Latinlinjen följdes upp av ”Desafinado”, även den övertygande.

”Sheik of Araby”, en klassisk jazzlåt i inom traditionell jazz blev kvällens extranummer.

En fin musikkväll med vårliga förtecken. Tack Alf med vänner. /  Olof Karlén

Alf EverGreen Band

Alf Green, Anders Frostin, Håkan Persson, Håkan Ekvall

 

Martin Grahne

Håkan Persson

Anders Frostin

Share