2015.02.20 Henning Munk & Plumperne, Dk

Henning Munk Plum, klarinett
Mads Hyhne, trombon
Björn Ekman, banjo och sång
Marc Davis, bas
Henning Toxvaerd, trummor

Henning Munk Plum – nu med klädsam skäggprydnad – och hans Plumperne är en pålitlig publikdragare hos Hot House. Så också denna afton på Tuppen, där inte en stol fanns att uppbringa.  Att våra medlemmar, och rätt många andra också, uppskattar den här formen av ”dansk hyggemusik” framsprungen ur samvaron på danska bodegor, en tradition som vi saknar i vårt land, står helt klart.
Plumperna hade lite extra anledning att fira med en eller annan bajer, eftersom trummisen Henning Toxvaerd passade på att fira sin ”fössesdag” och därmed fick tillåtelse av bandleadern, den andre Henning, att spela ett extra trumsolo.  Och så spelade man ”Happy Birthday To You” med unison sång från det fullsatta dansgolvet.
…och ”man” det är förstås Henning Munk på sopransax, Mads Hyhne trombon, Björn Ekman banjo och sång, Marc Davis bas och så Toksvaerd bakom trummorna.  Traditionellt inledde man med Sidney Bechets Promenade aux Champs-Elysées, som enligt Plum betyder ”hvor er det dejligt at vaere på Hot House”.  Björn Ekman sjöng When My Dreamboat Comes Home och Lovesong Of The Nile och intet öga var torrt…, man svängde till det i At A Georgia Camp Meeting och Shim-me-sha-wabble (tror jag den heter) och så lite Papa Bue-nostalgi i Nyboders Pris och Schlafe Mein Prinzchen i kombination med When The Saints.  Bland mycket annat…
Alltför snabbt var ännu en fin och kul House-kväll till ände.  För övrigt, nog tycker jag också att det finns mer och mer inslag av lite yngre publik som hittar till Tuppen?! / Peter Kastensson

Share