2015.10.23 New Orleans Delight, Dk

Jeppe Barker trumpet
Ole Olsen klarinett
Erling Rasmussen piano
Erling Lindhardt banjo
Claus Lindhardt trummor
Bengt Hansson trombon
Karl-Åke Kronqvist kontrabas

Kvällens band på Tuppen var av bästa danska märke. Man vill inte kalla sig dixielandband utan glider smidigt mellan jazzstilarna. Hösten var ordentligt etablerad denna kväll men spelglädjen från bandet kändes tydligt i lokalen i form av en gnistrande värmekälla från scenen. Tuppen var fullsatt och bandet behövde inte spela många takter förrän dansgolvet var fullt av dansande par, en del helt nya för kvällen men många var stamgäster som flitigt frekventerar Hot house klubbkvällar.

Bandet lade ut med kända ”Tell Me Your Dreams” som raskt följdes av fina ”Tishomingo Blues”. Flera i bandet kunde på nysvenska leverera sång och det blev därför stor variation och god publikkontakt. Bandets danska medlemmar spexade som sig bör med publiken men de  svenska medlemmarna i bandet kom inte till korta därvidlag.

I ” Exactly Like You” fick Jeppe Barker möjlighet att glänsa lite i ett trumpetsolo som utfördes sordinerat. Kalle Kron, bassist i bandet, byggde upp sitt solo utifrån väl valda bastoner och fick som vanligt till det på ett förtjänstfullt sätt.

Första set fortsatte med bl.a ” Any Time”, When My Baby Smiles at Me” och den brasilianska melodin ”Maria Elena”. ”Four or Five Times” fick avsluta setet.

I pausen var det dags för stipendieutdelning och denna gång var det en kvinnlig sådan. Karna Eilert fick av Hot house mottaga ett stipendium. Karna kvitterade med att tillsammans med kvällens pausband spela ”Cornet Chop Suey” . Ett verkligt test enligt bandets pianist Bob Stalin. Karna fixade detta på ett förtjänstfullt sätt och visade att hon var en värdig mottagare av stipendiet. Pausbandet bestod också av Dennis Jonsson banjo och Olof Karlén kontrabas.

Efter en välförtjänt paus fortsatte bandet med låtar som ”Moonlight and Roses” och välkända ”Alexanders Ragtime Band”  samt ”Over the Waves” och ”Apple Blossom Time”.

Tredje set inleddes med ”Cats Got Kittens” och den latininspirerade ”Mama Inez”.  I ”Darktown Strutters Ball” blev det åter riktigt trångt på dansgolvet där bandet visade sitt kunnande i en typisk dixielandlåt. ”Don´t  Leave Me” följde sedan och kvällen avslutades med kända  ”Get Out of Here and Go Home”. Återigen hade en fin jazzkväll gått till ända, tydligt bevisat av ett fullsatt Tuppen och ständig tillströmning på dansgolvet. Vi hoppas se mera av bandet och fler tillfällen kommer säkert längre fram. / Olof Karlén

Bengt Hansson, Jeppe Barker och Ole Olsen

Bengt Hansson

Erling Lindhardt

Karl-Åke Kronqvist, Claus Lindhardt och Erling Rasmussen

Share