2015.12.26 Hot House Christmas Ball

Så var det då dags för 2015 års sista arrangemang den 26 december, annandag jul på Restaurang Tuppen för den ärevördiga föreningen Hot House, en jazzafton med traditionella förtecken- Glögg med tillbehör, massor av festklädda människor man inte sett på länge och en ordförande Liisi minglande runt i folkhavet, välkomnade alla till en tradition som funnits så länge att man tappat räkningen.

Christmas Ball anno 2015 utlovade THE MEMORY BAND som skulle hylla ”Frank Sinatra 100 år” med start kl 19.30 – på scenen BO ”F.A.” WERHOLT vocal/guitar, HÅKAN EKVALL sax/clarinet, BENGT AHLCRONA piano, BELA RELLER el.bass och KURT ARENSPARR drums.

Francis Albert ”Frank” Sinatra, född 12 december 1915 och död 14 maj 1998, var den ledande artisten inom populärmusiken från slutet av 30-talet, då han slog igenom med Harry James orkester fram till något år innan sin död med otaliga hits, filmer, TV-shows och framträdande i Las Vegas med sitt ”Rat Pack”. Han besökte även Sverige några gånger.

Det nybildade The Memory Band ”plankade” inte Sinatra-repertoaren utan hade lagt upp ett lite ”småputtrigt” framträdande med Sinatrahits och lite anekdoter i mellansnacket (trots avsaknad av en Jack Daniels Whiskey på scenen). Come fly with me – Chicago – m.fl presenterades så publiken kände igen sig, förresten så dansades det flitigt redan i första set trots en del ätande publik tillika.

Till andra set embarkerade det ”nybildade husbandet” HOT HOUSE ALL STARS scenen – I frontlinjen RAGNAR TRETOW trumpet, DAN ”GISEN” MALMQUIST clarinet, KRISTIAN BARFOED trombone och i kompet BOB STALIN piano, KARL-ÅKE ”KROON” KRONQVIST bass, DENNIS JOHNSSON banjo & CARL OTTO STRAND drums. En gedigen repertoar från den traditionella musikskatten presenterades med stor spelglädje och fina solistiska framträdande. Dansgolvet var fullt med glada jazzälskare och jag tror nog att de flesta kände igen sig från den tid det begav sig.

I tredje set kom SINATRABANDET tillbaka men innan de började presenterade de ´Inge-Gerd´, en real Sinatrafan och gav henne chansen att berätta när hon lämnade över en röd ros inslagen i cellofan, till Frank Sinatra när han var i Malmö 1991. ”Jag hade fått ytterplats precis framför scenen och väntade på rätt tillfälle. Sinatra hade två stöddiga vakter vid scentrappan men i slutet av hans framträdande tog jag mod till mig och skyndade fram på darrande ben och fick möjlighet att sträcka fram rosen mot Sinatra som tog emot den och sa, -Thank You, Thank You Very Much- och så trevade han åt bröstfickan på smokingen och överräckte sin orange näsduk till mig” Det visade sig att där var tryckt en siluett och med en signatur av Sinatra – Vilken Trofé, Inge-Gerd visade den för alla som ville se den!
SINATRABANDET bjöd sedan vidare på en mängd härliga hitsongs ur den välfyllda repertoaren och till bl.a My Way inbjöds publiken att sjunga allsång, vilket många redan gjort tidigare under kvällens framträdande.

I det avslutande setet Var HOT HOUSE ALL STARS rejält uppvärmda och bjöd på en repertoar som gladde den dansande o lyssnande publiken. CECILIA STALIN bjöds upp på scen för ett par sånger (London är hennes hemvist nu för tiden) och ett härligt inslag blev det med bl.a. Honeysuckle Rose. Tack till de båda orkestrarna, till Cecila och till Hot House för ett fint genomfört arrangemang och för 2015 som varit meriterande för föreningen – Välkomna 2016! Vid pennan…….Daddy-Hå /Håkan Fredriksson

The Memory Band

Tomten Bela

Kurt Arensparr, Håkan Ekvall

Bela Reller och Bengt Ahlcrona

The Memory Band

Hot House All Stars feat. Cecilia Stalin

Hot House All Stars

CO Strandh, Dennis Johnsson och Kalle Konqvist

CO Strandth occh Karl-Åke Kronqvist

Bob Stalin

Dan ”Gisen” Malmqvist

Cecilia Stalin och Dan ”Gisen” Malmquist

Dennis Johnsson

Kalle Kronqvist och Dennis Johnsson

Ragnar Tretow

Gisen Malmqvist och Bob Stalin

Share