2016.04.01 Miss Sway

Anna Pauline, sång

Anna Paulin Andersson, sång
Mirjam Ekespong, sång
Sara Ahlcrona, sång
Mårten Lundgren, trumpet
Mats Nilsson, piano
Kristian Rimshult, kontrabas
Pelle ”Trazan” Jonasson, trummor

Åter en kväll på Tuppen med en för Hot house ny konstellation. Swingmusik av bästa märke och med spännande täta harmonier från sångtrion inspirerade av The Andrews Sisters. Bandet startade med “On The Street Where You Live” hämtad från My Fair Lady. Man kände direkt att här fanns stora portioner sångglädje och ett verkligt proffsigt framförande. Trumpetaren Mårten Lundgren solospel imponerade stort och han visade återigen att han är en av landets skickligaste trumpetare med en fantastisk bredd och förmåga att smälta in i skiftande jazzstilar. I låten ” Dancing Cheek To Cheek” fortsatte bandet att övertyga liksom i fina ” Stars Fell On Alabama” med titeln hämtad från ett historiskt stjärnfall ett antal år tillbaka. Bandets sångstjärnor föll däremot inte utan fortsatte presentera sig i separata nummer. Mirjam Ekespong med sin mörka altröst gjorde en fin version av ”You Must Believe In Spring” en låt som ofta förekom på pianisten Bill Evans låtlista och som han som vanligt hanterade med varsam hand.

The Andrews Sisters var ett mycket framgångsrikt band med placeringar på Billboardlistan med hits 113 ggr, slå det om Ni kan.

I deras stil framförde bandet underhållande ” Don´t  Sit Under the Apple Tree” som var ett typiskt och känt nummer för Andrew Sisters. Innan paus hann bandet också med att exekvera ” Basin Street Blues” med härlig blueskänsla från den lite äldre repertoaren.

Direkt efter paus deklarerade damtrion att man var något kärlekstörstande genom låtvalet ” I´m In The Mood For Love” följt av flera mycket kända låtar som ”Alexanders Ragtime Band”, Georgia On My Mind” och Frank Loessers fina ” Never Will I Marry” från musikalen Green Willow. ” . Nämnas kan att den fantastiska jazzsångerskan Nancy Wilson, gjorde låten känd i sitt samarbete med altsaxofonisten Canonball Addeley.

Kompet i kvällens trio förtjänar verkligen uppmärksamhet, fint och följsamt pianospel av Mats Nilsson. Mats ingår bl.a. i Roger Bergs storband. Kontrabassisten Kristian Rimshult skapade en fin stadig grund tillsammans med trummisen Trazan Jonasson. Trazan som fått sitt artistnamn från en tröja han ofta haft på sig i tidigare sammanhang.

Mårten Lundgren har många strängar på sin lyra eller som man kanske ska säga, ventiler på sin trumpet. Han förefaller vara en strängt upptagen man med bl.a. sysslan att skriva arr till Monday Night Big Band där han dessutom leder trumpetstämman. Dags för en annan sida. I fina ”Unforgettable” blev det duettsång mellan Mårten och Anna Pauline. Inga problem, övertygande och välklingande.

”All of Me”, ”All The Things You Are” och ” Bei Mir Bist Du Shein” innan det var dags för en kort paus.

Åter på scenen levererades ” You´d Be So Nice To Come Home To” samt ”Pennies From Heaven”, den sistnämnda en duett med Mårten Lundgren och Sara Ahlcrona. Bandet fortsatte kvällen i samma övertygande stil, tjejerna iklädda blå byxdress gjorde ett snyggt och enhetligt intryck.

Kvällen rundades av efter ett flertal extranummer med en repris på ” Stars Fell On Alabama”

En lyckad kväll med ett nytt band som verkligen visade stor proffsighet och sångglädje. Hoppas att vi får höra mer av dessa skönsjungande damer. / Olof Karlén

 

 

Share