2018.04.06 Amiralens Storband

Video: 2018.04.06 Amiralens Storband, Petri Soikkeli

Video: 2018.04.06 Amiralens Storband

Amiralens storband har nu blivit en institution på Hot house jazzkvällar på Tuppen. Den månghövdade publiken som i många delar bestod av orkesterns egen fan club, fyllde lokalen väl. Danssuget var på topp efter det att orkesterns entrat estraden. Hela bandet fick inte plats på scenen, saxar och komp fick ta delar av dansgolvet i anspråk men vad gjorde det, det viktiga var att alla fick plats. Till glittret av lackskor och manchettknappar hittade man till slut sina platser och bandet kunde inleda med sin signaturmelodi ” Stand By”. Snabbt fylldes golvet, det som var kvar, av dansande par. Framfärden blev kraftigt begränsad, man fick strunta i dansriktningar och andra detaljer utan man fick röra sig till dansrytmen och rotera på plats. Med hjälp av bandets stadiga komp vållade detta inget större problem.

Tre fullmatade set var kvällens upplägg och det fick publiken med råge. Ingenting saknades i denna mustiga jazzgryta. Här fanns låtar signerade/arrangerade av bl.a. Quincy Jones, Sammy Nestico, Richard Rogers, Neal Hefi, Glenn Miller och Malmös egen Bengt Håkansson inte att förglömma.

Petri Soikkeli svarade som vanligt för kvalificerade sånginsatser. Petri verkar ha storbandsswingen i blodet, han är verkligt skicklig.

Sven Olof Dahlström skötte presenterandet av låtar och musiker.

Några låtar blev kvar i minnet efter kvällen, Trevliga ” Pennsylvania 6-5000” där blåsarna fick möjlighet till lite egen sång under låten. Verkligt kul.  ”New York, New York” ledde direkt tanken till Frank Sinatra och hans övertygande tolkningar. Band och solist klarade detta med bravur. Hot House ordförande tillsammans med övrig styrelse svarar för valet av band till kvällarna på Tuppen. Valet av Amiralens Storband är ett gott val. Bandet är ett typiskt swingstorband med rötter i kända band som Count Baisies och Stan Kentons orkestrar. Välkomna tillbaka till Tuppen, Amiralens Storband, en ljusglimt i vårkvällen. En vår som man kan säga ligger i startläge, värmen vill inte riktigt bryta ut men ha tålamod, den kommer. / Olof Karlén

Share