2018.11.02 Cookin´Combo Starring Lady Lynette

Banduppsättning:
Lynette Koyana Bjerstedt, sång
Bo Nilsson, klarinett
Mattias Carlsson, saxofon
Sven Bjerstedt, piano
BG Sahlin, gitarr
Lasse Lundström, bas
Lennart Gruvstedt, trummor

Video från Bee Kök & Bar:  Cookin´ Combo Starring Lady Lynette

Igår kväll blev det Absolut Jazz, när Lady Lynette (Koyana Bjerstedt) och hennes medmusikanter trollband ett fullsatt Bee, detta tillfälliga vattenhål för Hot House och den hemlösa jazzen.
Framträdandet var bedövande professionellt, av alla medverkande. I Lady Lynettes röst återkommer decennier av röster och klanger från klubbar, skivor och konserter. Vi uppfylldes helt av hennes underbara sång och känsla. Dessutom kan hon ta en publik och höll hela tiden tempot uppe, med korta pregnanta och ofta roliga introduktioner till nästa nummer. ”På engelska är Sven Bjerstedt my husband. På svenska är han mitt husband”.
Idel välkända klassiker gladde oss kvällen igenom. Åt Bjerstedts pianospel kan man ju bara glädja sig. Lasse Lundströms basspel är fulländat, såväl rytmiskt som harmoniskt. Mattias Carlsons tenorsax bjöd på sammetsmjuk jazzlyrik och Bosse Nilsson spelade fin klarinett i gränslandet mellan swing och bebop. Gitarristen BG Sahlin kunde vi fått höra mer av. Sådant gitarrspel hörs sällan numera och visst tänkte vi på Jim Hall och Tal Farlow. Lennart Gruvsted har en mångårig bakgrund som storbandstrumslagare med Leif Uvemark och Monday Night Big Band. Det märks ibland i det mindre formatet, men mestadels spelades det trummor i den högre skolan, inte minst med vispar. En fantastisk kväll blev det och när Lynette sjöng ett framklappat extranummer kändes det onekligen som om vi ibland lever i ”A Wonderful World”. / Sven-Erik Palmbring

Lady Lynette

Cookin´Combo Starring Lady Lynette

Lady Lynette

Sven Bjerstedt

Lasse Lundström

BG Sahlin

Lennart Gruvsted


 

Share