2018.10.19 Salongsorkestern

Video:  Salongsorkestern 2018.10.19

Det blev en festlig och underbar fredagskväll på Malmöhus (Wega), när Salongsorkestern spelade upp till dans i kristallkronornas sken.  Orkestern har funnits sedan mitten av 70-talet och har även spelat i Tyskland och Japan under sin mångåriga verksamhet.  Orkestern anförs av trumslagaren Sune ”Tjusig” Larsson, som ofta är sanslöst rolig i sina presentationer, t.ex. av den tyska foxtrotklassikern ”Das Fraulein Gerda”: ”Det är svårt att tala tyska, men ännu svårare är det att spela på detta språk”.  Sune spelar på trummor av det legendariska amerikanska fabrikatet Slingerland, och som en gång tillhört Rolf Sjöö.  Vi fick dock aldrig höra Teresa May and her Brexit Boys i ”Blue Skies Around The Corner”.  Orkesterns omfattande mapp innehåller en musikskatt från åren 1925-1945, alltifrån udda ting som ”My Hong Kong Dream Girl till Ellingtons Caravan, som sjöngs fint av Sara Dahl.  Hon ingår även i den tidstypiska vokaltrion. Mats Dahl spelade ett fint banjosolo i I´m Somebody´s Sweetheart Now och det var roligt att se att saxofonisten Håkan Olsson fortfarande är med i bandet.  Han ledde Paramountorkestern Atle i nio säsonger på AF i Lund mellan 1968-1977.  Det var fullsatt och 110 personer åt, drack och dansade i detta stämningsfyrverkeri.  Det behövs onekligen ett sådant här ställe i Malmö för oss som var med förr.  Ett varmt tack till Salongsorkestern för denna så minnesvärda kväll.  Ni är värda all vår respekt och beundran! / Sven-Erik Palmbring

Någonting att äta……….
Hejdå!

Share