2019.02.015 Swingbandet med Marie Valentin o Ulla Hallström

Banduppsättning:
Bo Nilsson, klarinett
Bengt Ahlcorna, vibrafon
Bob Stalin, piano
Dennis Johnsson, gitarr
Anders Rudnert, bas
Nisse O´Månsson, trummor
Ulla Halström, sång
Marie Valentin, sång

Video från Tuppen den 15 februari 2019 Swingbandet med Ulla Hallström och Marie Valentin

I går kunde Swingbandet fira 50 år på jazzens estrader. I begynnelsen spelade orkestern i ett då mycket populärt TV-program kallat ”Kvällsöppet” under Gary Engmans ledning. Man borde öva inför denna tilldragelse tyckte orkestern, som samlades en lördagseftermiddag för repetition. Men istället satte man sig ner för att titta på engelsk ligafotboll i ”Tipsextra”. Nåväl, på Tuppen bevisades det som vi länge vetat, att Swingbandet behärskar den klassiska jazzmappen, helt enligt Hot House´statuter. Erfarenheten och kunnandet är påtagligt och musiken är mycket dansant. Bosse Nilssons klarinett och Bengt Ahlcronas vibrafon skapade en klassisk klangbild. Bob Stalins fina stridepiano tröttnar jag aldrig på. En höjdpunkt i detta avseende var ”Them There Eyes”. Kompet spelade tätt och följsamt med Dennis Johnsson på gitarr, Anders Rudnert på bas och Nils O´Månsson på trummor. Jag hörde Rudnert redan på 60-talet, då spelade han slapbass med tejpade fingrar, sedan blev det Malmö Symfoniorkester. Igår gästades orkestern av två välkända sångerskor i dessa sammanhang. Ulla Halllström (Stalin) är en fin balladsångerska med absolut gehör. Hon sjöng även den sällan hörda versen på ”More Than You Know”. Marie Valentin fraserar fint och ser dessutom glad ut när hon sjunger. Jag fäste mig speciellt vid hennes version av en ovanlig Billie Holiday-låt ” Getting Some Fun Out of Life”.
Summa summarum blev det en trivsam kväll med en väl sammansatt och välljudande repertoar.
/Sven-Erik Palmbring

Swingbandet

Bosse Nilsson klarinett

Bengt Ahlcrona vibrafon

Bob Stalin piano

Nils O´Månsson trummor och Anders Rudnert bas

Dennis Johnsson gitarr

Ulla Hallström Stalin sång

 

Marie Valentin sång

Share