2019.04.26 Cookin´ Combo Starring Lady Lynette

Banduppsättning:

Lynette Koyana Bjerstedt, sång
Sven Bjerstedt, piano
Bo Nilsson, klarinett
Mattias Carlson, saxofon
PG Sahlin, gitarr
Lasse Lundström, bas
Lennart Gruvstedt, trummor

19.04.26?media=1704542690 Cookin´ Combo Starring Lady Lynette

Vilken fantastisk kväll det blev på Wega tillsammans med ”Den lilla månen” som trollband oss alla med sin lyskraft. En förkyld Lynette Koyana är ändå bättre än de flesta. Vilken lisa det var för en vilsen jazzsjäl att sitta och lyssna, ja även att dansa. Lynette Koyana behärskar den svåra konsten att gestalta och levandegöra en text. Hon är totalt närvarande och understryker musik och text med sensuella små rörelser och gester, som aldrig känns konstlade eller utanför ramen. Några exempel blev framföranden som ”Everything Happpens To Me, That Old Devil Called Love och These Foolish Things, som även innehöll en personlig överraskning för mig.
Medmusikanterna gladde oss också. Sven Bjerstedts spel på föreningens nya piano imponerade som vanligt. Han är en fenomenal ackompanjatör och briljerade även som solist i t.ex. ”It Don´t Mean A Thing”. För många år sedan, på en spelning i Ronneby, fick Sven handskas med ett piano som var ett halvt tonsteg för lågt i stämningen. Sven spelade hela programmet ett halvt tonsteg högre än originaltonarterna. Det är professionellt, på högsta nivå.
Klarinettisten Bosse Nilsson glänste bland annat i Rosetta och det gjorde även saxofonisten Mattias Carlson. Lasse Lundström bjöd på virtuost basspel i ”September In The Rain”. B.G Sahlin spelade fin gitarr hela kvällen, inte minst i ”What A Difference A Day Made”. Lennart Gruvstedt imponerar alltid med sitt tekniskt drivna och påpassliga trumspel.
Lynette Koyana presenterade musiken och skapade även en varm, trivsam atmosfär som tillsammans med all underbar sång och musik gjorde att det hela blev en magisk jazzkväll som sent skall glömmas. / Sven-Erik Palmbring

 

Lady Lynette

Lennart Gruvstedt, BG Sahlin, Bosse Nilsson och Lady Lynette

Bosse Nilsson, Mattias Carlson och BG Sahlin

Sven Bjerstedt

Lasse Lundström

Lennart Gruvstedt och BG Sahlin

Mattias Carlson

Bosse Nilsson

Lasse Lundström

Share