2019.04.12 Roger Berg Swing Exposion & Rogers Sisters

Vidoe 19.04.12 Roger Berg Swing Explosion & Rogers Sisters

Så är då Hot House tillbaka på Wega och Malmöhus igen. Fredagskvällen inleddes med en tyst minut för den nyligen bortgångne danske trombonisten Arne Höjberg. Han spelade på Tuppen för bara en månad sedan med Peruna Jazzmen.
Så var det dags för Roger Bergs Swing Explosion och Roger´s Sisters. Wega var kvällen till ära fullsatt med en förväntansfull och danslysten publik. Orkestern började kanske något trevande och det var först när Sandra Marielle Hansson tog sig an en gammal Beatlesklassiker, Can´t Buy Me Love, som det tände till ordentligt, såväl i bandet som på dansgolvet. Innan hade Lina Maria Bengtsson bjudit på en charmig version av I Wanna Be Loved By You, som ju Marilyn Monroe odödliggjorde i komediernas komedi ”Some Like It Hot”.
Under kvällen fick publiken njuta av en rad evergreens från swingeran och som väl främst förknippas med orkesternamn som Count Basie, Glenn Miller, Woody Herman, Artie Shaw och Jan Savitt. Bandet gjorde full rättvisa åt bland annat 720 In The Books, Moonglow, At The Woodchopper´s Ball, American Patrol och annat hörvärt från tiden det begav sig. Roger´s Sister är onekligen en tillgång, såväl musikaliskt som estradmässigt. Att förebilden är The Andrews Sisters är inget att hymla med. Det gladde oss att åter höra saker som Boogie Woogie Bugle Boy, I´ll Be With You In Apple Blossom Time och Bei Mir Bist Du Schön. Många blev även extra glada av Mr Sandman, som väl The Chordettes först spelade in. I Roger´s Sisters ingår även Katarina Elmberg. Det blev en fin kväll med en bra variation av ballader och uptempo-nummer. Helt stilenligt avslutades kvällen med Sing Sing Sing och det obligatoriska trumfyrverkeriet av Roger Berg. Innan hade flickorna även framfört den i ett vokalt arrangemang. Snyggt jobbat på alla fronter! / Sven-Erik Palmbring

Roger Berg, trummor


Share