2016.10.14 Jazz i Baljan

Bandet har funnits i ca 50 år och i stort med samma besättning. Från början hette de ” Ljungby Bruk Uti Baljan Boys. Alla från Ljungbytrakten utom trumpetaren Kurt Lönn, som kommer från Halmstad. Det var han pratade och sjöng. Publiken i Malmö fick låtlistan, 115 nummer på ett A4, allt standardmaterial inom dixie-swing. Trevligt, dansant. Några i publiken ropade ut önskemål från listan.

Några nummer spelades som ”Sockerbagarjazz”: kända jazzlåtar framförs med mer eller mindre fånig svensk text. Uttrycket kommer från Trazan Apansons version av Some Of These Days med En sockerbagare här bor i staden…text; främmande för malmöjazzen. / Kalle Kron

Kurt Lönn, trumpet, flygelhorn och sång
Kjell Persson, piano
Inge Palm, tenorsax, klarinett och sång
Conny Lindberg, trummor
Bror-Erik Ekegren, bas

Share