2016.11.11 Amiralens Storband

Förväntningarna ar stora när kvällens band äntrade estraden. Amiralens Storband besökte Tuppen och Hot house senaste gången den 25 september 2015. Minnet hade inte hunnit förblekna hos publiken utan restaurangen blev snabbt fullsatt med förväntansfulla  och danslystna storbandsfans. Många hade bokat plats för att även njuta av maten. Dansen förbrukar energi som bekant.

Anders Åhlin ledde som vanligt och med säker hand bandet och återfanns då och då i saxsektionen när detta behövdes. Bandet har verkligen hittat sin form och utnyttjar flitigt Petri Soikkeli som sångsolist i ett flertal låtar. Petri gör ett mycket säkert intryck och det känns som han verkligen finner sig tillrätta i solistrollen. Högsta betyg enligt mitt förmenande. För vänner av ordning och reda så skulle Harry Arnold om han levat blivit 96 år i år. Han avled dock 1971.

Kvällen inleddes som sig bör med Harry Arnolds fina Stand Bye som också i en kort version bildade kvällens avslutning. Däremellan levererade bandet tre set fullmatade med kända storbandsnummer. Några stack som vanligt ut lite mera eller vad sägs om ”New York- New York”, ”Pink Panter Theme” och svängiga ”Broadway”.

Det syntes tydligt att publiken njöt i fulla drag, damerna i salongen gick snabbt åt när herrarna bjöd upp. Det gällde som sagt att vara snabb i steget. Dansstilarna varierade kraftigt men det verkade som om alla hade samma uppfattning om vilket som var dansriktningen.

Hot house ordförande tillsammans med övrig styrelse svarar för valet av band till kvällarna på Tuppen. Valet av Amiralens Storband är ett gott val. Bandet är ett typiskt swingstorband med rötter i kända band som Count Baisies och Stan Kentons orkestrar. Välkomna tillbaka till Tuppen Amiralens Storband. En ljusglimt i novembermörkret./Olof Karlén

 

Share