2018.09.21 The Wholly Cats

Video: 018.09.21 The Wholly Cats

The Wholly Cats
Jörgen Åsling, gitarr och sång
Håkan Ekvall, saxofon och klarinett
Lars Ljungberg, vibrafon
Göran Schelin, bas
Håkan Persson, trummor

Denna kväll hade Hot House bjudit in The Wholly Cats till Bee kök & bar på Södra Förstadsgatan i Malmö. För er som inte har varit med tidigare så är Bee kök & bar tidigare känt som La Couronne. I deras källare var det ännu längre tillbaka konstutställningar under namnet Kolibri. Det är i den lokalen vi var i denna kväll. Föreningen har lånat lokalen den 7 september och kommer att låna lokalen även den 5 oktober. Detta med anledning av att Restaurang Tuppen ännu inte har fått någon ny krögare. Vi får hoppas att det ordnar sig tills Salongsorkestern kommer den 19 oktober. Salongsorkestern är stor och någon publik får knappast plats om vi skulle vara i denna lokal.
The Wholly Cats består av Håkan Ekvall, klarinett och tenorsaxofon, Lars Ljungberg, vibrafon, Göran Schelin kontrabas, Håkan Persson trummor och Jörgen Åsling gitarr. En del nummer var kända av mig sedan tidigare medan många var helt nya för mig. Sir Jörgen Åsling hade skrivit en egen komposition som var bluesinfluerad. Jörgen rättade oss och ville bli kallad Sir Jörgen Åsling. Jag vet inte varför han vill bli kallad Sir, vi är ju inte i Storbritannien eller USA. Det kanske är ett signum som han har. Han berättade också att de var på väg till Carnegie Hall till våren. Vid en tidigare tidpunkt var Håkan Ekvall och Jörgen Åsling på Manhattan i New York och frågade efter vägen till Carnegie Hall. De frågade en person på gatan med en saxofonlåda och fick svaret: Det är bara att öva! Vi får väl se om de kommer dit till våren.
Kvällens överraskning var annars vibrafonisten Lars Ljungberg. Han var imponerande säker. Enligt uppgift är han endast 36 år gammal. Jag undrar då hur duktig han inte kommer att vara om 20 år. Det var helt otroligt. Det är extra roligt eftersom det är ett så pass ovanligt instrument.
Håkan Ekvall var driven som vanligt. Kvällens repertoar var mycket hämtad från Benny Goodman vilket passar Håkan mycket bra. Göran Schelin och Håkan Persson gjorde ett gott arbete i kompet. Håkan Persson levererade flera fina trumsolon. Jag tackar för ännu en trevlig kväll i Hot House regi. Hoppas att vi ses den 5 oktober./ Marianne Ericsson

Jörgen Åsling

Håkan Persson, Håkan Ekvall, Göran Schelin, Lars Ljungberg

Bee Kök & Bar i Malmö

 

Share