2018.10.05 Josefin Björk Werner & the Joyfull Swing Band

Video 2018.10.05 Josefin Björk Werner

Josefin Björk Werner, sång
Erik Berndalen, trumpet
Thomas Jonasson, saxofon
Sven Erik Lundeqvist, piano
David Andersson, bas
Andreas Baw, trummor

Josefin Björk Werner & The Joyful Swing Band seglar inte under falsk flagg. Det blev en fantastisk kväll nere i Bee´s källare. Josefin har det där speciella ljuset kring sin person. Hon sjunger innerligt vackert, med fin diktion och frasering. The Swing Band gladde med fina solister. Det är alltid en njutning att höra Erik Berndalen spela trumpet, och att få lyssna till Thomas Jonassons Lester Youngsmekta tenorsax och så givetvis pianofenomenet Sven-Erik Lundequist. Han kan sin Art Tatum. När man är så tekniskt skicklig och musikaliskt begåvad är det lätt hänt att man spelar sönder melodierna, men Lundeqvist behärskar denna svåra balansgång. Repertoaren var synnerligen omväxlande och bjöd på klassiker som Rochin Chair, Some Of These Days, I Covered the Waterfront, samt The Nearness of You, med svensk text. Därtill spelades ärgade dixielandnummer som At The Darktown Strutter´s Ball och Strutting With Some Barbeque. Den sistnämnda skrevs av Lil Hardin Armstrong, som också är en inspirationskälla för Josefin. Då ligger det också nära till hands att spela Louis Armstrongklassikern Shine, som blev kvällens enda instrumentala nummer. Shownumret för kvällen var en vokal duett med Björk och Jonasson. Good entertainment!! David Andersson (bas) och Andreas Baw (trummor) skapade en fin matta av rytmer och harmonier till de övriga. Josefin är också förälskad i Köpenhamn och vi blev alla förälskade i hennes sång och medmusikanter.

Sven-Erik Palmbring
(Välkomna till Vega 21/10 då Salongsorkestern spelar. Ni måste dock beställa bord!)


Share