2018.12.26 Christmas Ball

Banduppsättning:
Norbert Susemihl, trumpet o sång
Thomas Jonasson, saxofon
Björn Ekman, banjo
Anders Rudnert, bas
Roger Berg, trummor

Optimisterna – Roger Berg 2018.12.26?media=1704542690

Jag beklagar min formulering om ”trampade i klaveret” beträffande Sandra Marielles framträdande på Annandagen på Tuppen. Som jag skrev, så tyckte jag mycket om programmet, och min kommentar åsyftade inte framträdandet som sådant utan mer att ”danspubliken” kanske önskat sig något annat. Vänliga hälsningar / Sven-Erik Palmbring

Man behöver inte vara dragspelare för att trampa i klaveret. Sandra Marielles ambitiösa sångprogram slog ändå inte an rätt ton på Tuppen igår. Hon sjunger fint och bjöd på hörvärda saker som Exactly Like You, Como Fue, en sällan hörd Bessie Smithsång, Do Your Duty, samt en hyllning till Nancy Wilson som dog på Luciadagen, Save Your Love For Me. Pontus Lundberg ackompanjerade förtjänstfullt och bjöd även på en fin solotolkning av Polka Dots And Moonbeams.
En god fortsättning på kvällen blev det när en för kvällen hopplockad orkester kallad ”Optimisterna” intog estraden. Fem ytterst kompetenta ensemblemusiker och solister fick även upp publiken på dansgolvet, genom att spela saker som: When My Dreamboat Comes Home, Careless Love, Indiana, Chinatown och annat längs traditionella jazzstråk. Thomas Jonasson gör aldrig någon besviken, och sjunger även bra. Norbert Susemihl spelade fin trumpet, Roger Berg anpassade sig väl till det mindre formatet, Björn Ekman bjöd på fint uppbyggda och harmoniskt genomarbetade banjosoli. Ander Rudnert, veteranen från Malmö Symfoniorkester, spelade som förväntat skickligt och rytmiskt rätt. Kort sagt: det blev en toppenkväll på Tuppen, i en fullsatt lokal och med en trivsam trängsel på dansgolvet!/ Sven-Erik Palmbring

Optimisterna

Thomas Jonasson och Norbert Susemihl

Björn Ekman

Roger Berg

Anders Rudnert

Share