2019.03.15 Papa Pider`s Jazzband

Banduppsättning:

Klas Nilsson, trumpet och sång
Sverker Nyström, klarinett, saxofon och sång
Pider Åvall, trombon och sång
Anders Hultman, banjo och sång
Claes Nordborg, bas och sång
Bo Lindgren, trummor och kapellmästare

Video från den 15 mars 2019

Hot House-folket har fått ett nygammalt favoritband. Åtminstone om man ska tyda den välkomsthälsningar som Papa Piders Jazzband från Göteborg mottogs med på museirestaurangen Wega den här fredagen.
Knappt hade första låten Just A Little While (to stay here) och Irving Berlins Alexanders Ragtime Band stampats in förrän dansgolvet var fullt, följt av ”kvällens första tryckare” Tin Roof Blues. Det här tradjazzbandet som bildades i början av 60-talet med revivalmusik à la Chris Barber och Acker Bilk har gästat Hot House tidigare men det var några år sedan och var verkligen välkomna tillbaka.
Här vilar inga ledsamheter och repertoaren är välkänd från början till slut. Man kan sina gamla New Orleansklassiker och i de 30-tal låtar som bjöds var det nästan bara When The Saints som inte fanns med och det är väl egentligen en välgärning…
Jag ska inte rabbla upp hela setlistan som förtjänstfullt presenterades. Är det bara jag som tycker att det i jazzsammanhang blivit lite av ett mode att endast mumla fram den låt som ska spelas, i den mån man berättar det överhuvudtaget? Stort plus till banjoisten Anders Hultman som stod för ”kom-och-sägandet”, klart och tydligt, då och då med en iten bakgrundsknorr.
Får jag välja några favoriter får det blir That’s My Home med trumpetaren Klas Nilsson, klassiska Ory´s Creole Trombone med bandets namngivare Pider Åvall (trombon förstås). Han är dock inte kapellmästare. det är trummisen Bo Lindgren.
En av mina favoritlåtar är Burgundy Street Blues med skönt klarinettspel av Sverker Nyström, den fick vi ”på begäran”. Good Night Irene med allsång är ”ett måste” med Papa Pider och innan folket glada till sinnes fick vandra hemåt i den mörka marsnatten undfägnades vi med Mardi Gras In New Orleans./ Peter Kastensson

Papa Pider´s Jazzband

Anders Hultman, banjo och sång

Sverker Nyström, klarinett och sång

Klas Nilsson, trumpet och sång samt Pider Åvall, trombon och sång

Claes Nordborg, bas och sång samt Bo Lindgren, trummor

Share