2021.12.26 AlfEverGreen Band

Alf Forslund Green, bandledare, trummor och sång
Nanna Garling, saxofon och sång
Håkan Persson, bas och sång
Torsten Nordstrand, dragspel
Martin Grane, piano

Välblandad EverGreen-kompott

Alf Greens och hans EverGreen Band har gästat Hot House några gånger senaste månaderna på Wega. Bandleader Green har en fin förmåga att omge sig med duktiga medmusikanter i omväxlande sättningar.

Annandag jul hade han vid sina trummor Torsten Nordstrand, den förträffliga spelmannen med i dessa sammanhang ganska udda dragspelet, Håkan Persson på kontrabas och pianisten Martin Grane. Och inte minst hade han, när Max Carling insjuknat, fått dottern Nanna Carling med sin krökta sopransax att hoppa in.
Det var en snilleblixt. För unga Nanna, redan 2014 ungdomsstipendiat som mottagare av Stand By-stipendiet från Harry Arnold-sällskapet, fick den fullsatta lokalen att ovationsartat explodera vid flera tillfällen. Att hon begåvats med de rätta Carling-generna råder det inga tvivel om och det var inte bara jag som såg det iögonfallande släktskapet med faster Gunhild!
Friskt, gott, generöst och blandat. Jazzälskarna fick sitt bl.a från den amerikanska sångboken. Plus en del andra musikaliska inslag som också uppskattades. Efter inledande Tomtarnas Vaktparad (förstås, det var ju annandagen!) i spridd oordning I See You In My Dreams, Take The A-Train, The Nearness Of You, All Of Me med scatsong av både Nana och Alf, Just A Gigolo, Sidney Bechet-sopransax i Si Ty Voia Ma Mère, mera franskt i C’est Si Bon, Torsten Nordstrands dragspel i Tico Tico och Czardas, How High The Moon och så rivande avslutning med extranummer i Avalon, Sheik Of Araby och St Louis Blues där Åke Persson och Martin Grane med lite ragtimeinslag också drog ner applåderna.

Som framgår var det välblandad musikalisk kost som Evergreenarna bjöd på. Förmodligen efter en del snabbframplockade noter – vår kära regering hade ju plötsligt åter fått för sig att det skulle råda dansförbud. Med tillhörande snabbändrad bordsplacering. Ett styvt jobb och Hot House-ordföranden Liisi Nordström som sliter häcken av sig, fick från några nöjda gäster en tacksamhetens gåva att ta med sig hem, säkert välsmakande men framförallt välförtjänt. Som vanligt var det full fart på ruljangsen från Wega-köket med att snabbt få ut den välsmakande maten. Härvidlag var allt som vanligt.
Apropå Nanna Carling så kan vi berätta att hon kommer släpper en CD med eget band på Grand Hotel i Lund 12 februari. / PETER KASTENSSON

Alf Green
Martin Grane
Håkan Persson
Nanna Garling
Share