2023.03.12 Årsmöte

Den 12 mars 1985 omstartades Föreningen Hot House på restaurang Messingshornet vid Möllevångstorget i Malmö. Vi tackar Ulf Åbjörnsson, Dennis Johnsson, Karl-Åke Kronqvist, Stefan Kärvfe och Paul Bocciolone Strandberg som tog initiativet att väcka föreningen till liv igen. Fösta konsert hade vi den 18 april 1985 på Matssons Musikpub och på scenen stod Kroons Jassband.

Liisi Nordström återvald

Ett 40-tal medlemmar samlades på söndagskvällen för årsmöte med jazzföreningen Hot House å Druidorden i Malmö. Undertecknad hade anförtrotts att leda årsmötet som för ännu ett år återvalde Liisi Nordström som ordförande. Det var det 37e årsmötet sedan Hot House – ursprungligen bildat 1955 – återuppstod 1985. Dock inte alla åren med Liisi…

Liisi inledde mötet med att äska en tyst minut för nyligen bortgångne Anders Holmberg, den skicklige klarinettisten i många Hot House-spelningar, som efter lång tids sjukdom lämnat oss.

Liisi som lägger ner att jättejobb för att det hela ska fungera uppvaktades efter mötet överraskande och uppskattat med en sång och present från Ingegerd Håkansson. Efter fyra år som kassör avtackades även Dagmar Tuwezén som dock fortsätter sin Hot House-gärning som suppleant till revisorerna, nyvalde Rune Jansson och ”kvarsittande” Göran Holmberg.

Göran Holmberg, bror till Anders, ingick med sin banjo i den trio som före och efter mötet underhöll församlingen – med Bob Stalin piano och Klas Thornell sax. Med idel gamla godingar som bl a Georgia On My Mind, Lady Be Good, Pennies From Heaven och On The Sunny Side Of The Street blev det även dansanta par på parketten när vinet lossade på både tungor och fötter.

Hot House styrelse 2023: Liisi Nordström ordf, Bob Stalin sekr, Elisabeth Palmbring, Björn Ekman, Håkan Svensson suppl. Revisorer Rune Jansson, Göran Holmberg, Dagmar Tuwezén suppl. Valberedning: Carl-Otto Holm, sammankallande, Thomas Persson och Christina Ekman suppl.

Nästa Hot House-kväll blir det på fredag när Niklas Fredin and his Swingin’ Cats kommer till Wega.

PETER KASTENSSON

Druid orden
Årsmötesordförande Peter Kastensson
Årsmötes musikanterna
Klas Thornell och Bob Stalin
Göran Holmberg och Klas Thornell
Share